Vendégfogadási információk

Vendégeink figyelmébe: az Aquaticum SPA higiéniai ajánlásai

Kedves Vendégeink! Folyamatosan nyomon követjük a koronavírus helyzet változásait, kiemelten a magyarországi  eseményeket. 

Az elsődleges prioritásunk Vendégeink és munkatársaink jólléte és egészsége. Ennek biztosítása érdekében felállítottunk COVID 19 védekezési higiéniai eljárási terveket és szabályokat, hogy minden Vendégünk biztonságban érezhesse magát, amikor szállodánkban tartózkodik.

Mit teszünk a fürdőegységeinkben a Vendégeink biztonsága érdekében:

 • Kérjük Tisztelt fürdővendégeinket, hogy amennyiben a fürdőlátogatás időpontjában, vagy azt megelőző napokban lázas állapot, fejfájás, száraz köhögés, végtagfájdalom, rossz közérzetet, tünetek közül bármelyik fenn áll/fenn állt, a fürdőkomplexumunkat ne vegyék igénybe.
 • A fürdőlétesítménybe érkező Vendég a beléptetési pontnál köteles testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetnie magát, a normál, homlokon mért testhőmérséklettől, (35,4-37,40C) magasabb mért érték esetén a beléptetést a Debreceni Gyógyfürdő Kft. megtagadja.
 • Fokozottan ügyelünk a létesítmény tisztaságára, elegendő számban és mennyiségben áll rendelkezésre vírusölő hatású (virucid) kézfertőtlenítőszer, valamint szintén virucid hatású felület-fertőtlenítőszer és takarítószer.
 • A jegypénztáros köteles a vendégeket a jegyváltást megelőzően tájékoztatni az esetleges korlátozásokról, szolgáltatás változásokról, alapvető higiéniai követelményekről, mely tájékoztatás meghallgatása mindenkire nézve kötelező jellegű. Szolgáltatásaink, csak a szóbeli és írásos – kifüggesztett – szabályok tudomásulvétele esetén vehetők igénybe.
 • Gyógyászati szolgáltatások esetében további szabályok betartása válhat esedékessé, melyekről a kezelőhelyeken kifüggesztett tájékoztatókból és a kezelést végző szakszemélyzettől tájékozódhat.
 • Kérjük, hogy a jegyváltást követően – még az öltözőbe történő belépés előtt -, kezüket fertőtlenítsék a kihelyezett kézfertőtlenítő adagoló segítségével. Kézfertőtlenítő automatákat a fürdőkomplexum területén, a közlekedési útvonalakban több helyen is elhelyeztünk, továbbá WC egységeinkben rendszeresített adagolók töltőanyag minőségét is megváltoztattuk.
 • A használatban lévő öltözőszekrényeket és öltözőfülkéket az üzemeltető folyamatosan fertőtleníti. „Utcai ruházat” és lábbelik, kizárólag az öltözőszekrényekben helyezhetők el, azok használata, a komplexum „fürdőruhás területein” szigorúan tilos.
 • Kérjük Vendégeinket, hogy medencébe lépés előtt az esetleges „utcai” szennyeződéseket - teljes testfelületükről -, szappannal vagy egyéb tisztálkodó szerrel mossák le. A zuhanyhasználat számos helyen vendégeink rendelkezésére áll a komplexum területén (elő és utózuhanyzók, öltözői blokkok). A zuhanyzók kötelező használatát az üzemeltető folyamatosan ellenőrzi, ennek elmaradására vendégeink figyelmét a szolgáltban lévő személyzet felhívja, megtagadása esetén a fürdőhasználat nem engedélyezett.
 • A zuhanyzási tevékenységet fürdőhasználat után is - a fürdőkomplexumból történő távozást megelőzően – kérjük megismételni a higiénikus környezet és komfortérzetük megőrzése érdekében.
 • A fürdőlétesítmények területén a 1,5 m védőtávolság megtartása kötelező, ez alól kivételt képeznek az egy háztartásban élők.
 • Kérjük Vendégeinket, hogy az öltözőből történő távozáskor az öltözőszekrényük ajtaját hagyják nyitva és számát közöljék az öltözői blokkban szolgálatot teljesítő személyzettel, aki így intézkedni tud az „egység” fertőtlenítő tisztításáról.
 • Pultok felületei, asztalok, sokszor érintett felületek virucid fertőtlenítése minimum három alkalommal történik naponta.
 • A közösségi tereket rendszeresen szellőztetjük.
 • A virucid hatású fertőtlenítőszereket minden esetben a gyártó által magyar nyelven feltüntetett használati utasítás szerint, megfelelő koncentrációban és megfelelő behatási idővel használjuk fel.
 • Virucid kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk a kollégák és a vendégek számára a vendégterekben is.
 • A személyzet maszkot és a legtöbb munkakörben gumikesztyűt is visel.
 • Vendégekeinket megfelelően tájékoztatjuk a közösségi terekben a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseinkről.
 • Betegség gyanúja esetén alkalmazzuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendet.
 • A fürdő területén található lifteket csak az adott liftnél feltüntetett vendéglétszámnak megfelelően használható.
 • Vendégeink és kollégáink védelme érdekében plexi pultvédők kerültek elhelyezése a fürdő területén.
 • A közösségi mosdókban virucid hatású folyékony szappan van az adagolókban, és feltüntetésre került a helyes kézmosás menete is.
 • Megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos a vírus továbbterjedésének megakadályozásában.
 • A pultokon belül a munkaállomások egymástól 1,5 méter távolságban vannak kialakítva.
 • A pultokon kívül 1,5 méterenként jól látható jelzés van annak érdekében, hogy tartható legyen a várakozó vendégek között a távolság.
 • Vendégeinket az egyes szolgáltatóegységeknél kifüggesztett házirendekkel együttesen informáljuk a járványhelyzet miatt életbe lépett különleges intézkedésekről. Kérjük az ebben foglaltak betartásában Vendégeink közreműködését.

Megértésüket és közreműködésüket megköszönve:

az Aquaticum SPA vezetősége

Debrecen, 2020. május 15.

Az Aquaticum Hotel útmutatását az alábbiakban olvashatja:

Követjük az egészségügyi hatóság útmutatásait és ajánlásait.

 

   

 A sokszor érintett felületeket (ajtófogantyúkat, liftgombokat, pultok, stb.) virucid hatású fertőtlenítővel naponta minimum három alkalommal fertőtlenítjük.

 

Munkatársaink maszkot és a legtöbb munkakörben gumikesztyűt is viselnek. Térítés ellenében maszkot biztosítunk kérésre a Vendégeinknek is. 

 

 A szállodai kapacitás maximum 50%-át értékesítjük a zsúfoltság elkerülése érdekében.​

 

  Vendégeink és kollégáink védelme érdekében plexi pultvédők kerültek elhelyezésre a szálloda és a fürdő területén.

 

A pultokon kívül 1,5 méterenként jól látható jelzés van annak érdekében, hogy tartható legyen a várakozó Vendégek között a távolság.​

  

Wellness szigetünkön minden vendég után fertőtlenítésre kerülnek a felületek, gyakran érintett tárgyak, és alapos szellőztetés is történik.

 

Az Óriás Gyerekjátszó 3 korosztály számára fenntartott részben limitáltuk a bent tartózkodók számát, naponta háromszor  fertőtlenítjük a játékokat és a gyakran érintett felületeket. 

  

Szállodánk éttermében a Vendégek úgy kerülnek leültetésre, hogy a szomszédos asztaltársaságban ülő Vendégektől a távolság legalább 1,5 méter.  A vacsorát svédasztalos jellegel kínáljuk, mely jelenti a választék megszokott sokszínűségét és a korlátlan mennyiségét. Az ételek tálalását a séfünk végzi, a kiszolgálást pedig a felszolgáló kollegánk a Vendég asztalánál.

 

Ez az információ visszavonásig érvényes és aktuálisan frissítjük.

Aquaticum Hotel**** vezetősége