Életre szóló élmények forrása lesz az új, hipermodern debreceni strand

Életre szóló élmények forrása lesz az új, hipermodern debreceni strand

A járványhelyzet ellenére időben elkészült Debrecen új strandja, mely Aquaticum Debrecen Strand néven, az óvintézkedések betartásával megnyithatja kapuit a fürdőzők előtt.

A jogszabályban előírtaknak megfelelően minden vendégnek 4 négyzetméter víz- és 16 négyzetméter zöldfelületet kell biztosítani, így egy időben 2500-an lehetnek majd a strandon.

A 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum Debrecen Strand hosszított nyitva tartással, strandmaratonnal nyit a hétvégén, melyen kiemelt figyelmet fordítanak a családosokra, hiszen több gyermekprogrammal is készülnek az első hétvégére.

Az 5700 négyzetméteres vízfelülettel rendelkező, 15 medencés strand hivatalos megnyitóját péntek délután tartották a Nagyerdőn. Az eseményen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

Papp László kiemelte, az elmúlt évek számos változást és jelentős fejlődést hoztak Debrecen életébe. Mint mondta, valami egyedit akartak létrehozni, így a 2015-ben kiírt ötletpályázat alapján a legmerészebb tervet választották ki.

- A Nagyerdőre nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel – mondta a polgármester, utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket.– Úgy hiszem, élményben itt nem lesz hiány.

(...)

Továbbiak >>