Az új nagyerdei strand élményelemeinek bemutatása - sajtóanyag

Az új nagyerdei strand élményelemeinek bemutatása - sajtóanyag

Az új nagyerdei strand élményelemeinek bemutatása - sajtóanyag

Jó ütemben halad a nagyerdei strand építése, a főépület elérte legmagasabb pontját. Elkészültek az élményelemek tervei, amelyet sajtónyilvános bejáráson mutatott be Papp László polgármester 2019. június 25-én.

Az Új Főnix Terv Élhető város programjában, a Modern Városok Program keretein belül épül az új nagyerdei strand. A komplexum – elsősorban a főépülete miatt – ikonikus jelképe lehet a Nagyerdőnek és Debrecennek.

A fejlesztés után a nagyerdei strand teljes vízfelülete több mint 2000 négyzetméterrel nő, a korábbi 3600 négyzetméterről csaknem 5700 négyzetméterre változik.

A nagyerdei strandon 15 medence épül, amely korosztályok szerint nyújt élményt az egészen kicsi gyermekektől az idősebbekig minden látogatónak.

GYERMEKVILÁG

Az északi oldalról indulva első nagy medenceterület a gyermekeké. Az 1900 négyzetméteres gyermekmedence több részből áll:

 • a egészen kicsik számára (0-4 éves kor között) egy GYERMEKPANCSOLÓ épül, amelynek mélysége 40 cm, így a legkisebbek is biztonságos fürödhetnek benne. 
 1. ÉLMÉNYELEMEK: fröcskölő állatfigurák és 3 db bébi csúszda
 • mellette a 4-8 évesek számára épül GYERMEK KALANDMEDENCE, amelynek érdekessége lesz, hogy épül bele egy olyan mesterséges fa, amelyre akár fel is lehet mászni.
 1. ÉLMÉNYELEMEK: kalóz léghajó vízi ágyúkkal, egy családi csúszda és egy gyermek csúszda
 • különleges SPRAYPARK és két CSALÁDI CSÚSZDA is épül,
 1. ÉLMÉNYELEMEK: tölgyfa mászókavilág, vízi ágyúk, gyerekcsúszda, hinta, vízesés, fröcskölő állatfigurák, kötél mászóka.
 • ​azon túl a korábbi strand egyik legkedveltebb élményeleme is újjáéled: a 2 méter mély hullámmedence. A hullámmedence másik végében egy szabadtéri színpad létesül, amely koncerteknek, színházi előadásoknak is helyt adó közösségi tér lesz.
 •  A gyermekmedencék után egy úgynevezett LASSÚ FOLYÓ épül; az 1,2 méter mély sodrómedencében fürdőzők úgy érezhetik magukat,       mintha valóban folyóban úsznának.
 1. ÉLMÉNYELEMEK: vízbuzgárok, vízi ágyúk, vízesések

KÖZPONTI ÉPÜLET

Az új nagyerdei strand jelképe a 12 méter magas, háromszintes központi épület lesz. A felszín alatt öltözőket és szociális helyiségeket helyeznek el. Ide leérve egy középfolyosós rendszerű térbe érkezünk, melyről az öltöző és szekrénysorok váltakozva nyílnak. A koedukált öltöző kabinokkal és zárható öltözőszekrényekkel lesz kialakítva, de lehetőség lesz csoportos öltöző használatára is. Az öltözőkhöz vizesblokkok kapcsolódnak, zuhanyzókkal, WC-kel.

A medenceszinten nyugatról keletre haladva:

 • GYÓGYMEDENCE
 1. ÉLMÉNYELEMEK: vízbuzgárok, nyakdögönyöző
 • SPORTVILÁG: 1100 négyzetméteren épül meg egy melegvizes tanulómedence és a sportmedence, amelyben lesz 2 db 50 méteres, 7 db 33 méteres úszósáv és vízilabdapálya is.
 • RELAXÁCIÓS MEDENCE 
 1. ÉLMÉNYELEMEK: épített pezsgőágy
 • FELNŐTT KALANDMEDENCE
 1. ÉLMÉNYELEMEK: vízi barlang, vizes élményelemek, vízi pihenőágyak, billegő vízi ösvény 

                        Négy csúszda

 1. UFÓ testcsúszda (70 méter),
 2. zárt testcsúszda (95 méter),
 3. gumigyűrűs csúszda (125 méter),
 4. gumigyűrűs gömb csúszda (110 méter)

A csúszdák mellett mászófal is várja a fürdőzőket az 1150 négyzetméteres, 1,2 méter mély felnőtt kalandmedencében.

 • NÉGYMÉTERES MEDENCE, ahova három magasságról: 1 méterről, 3 méterről és 4,7 méterről lehet beugrani.
 1. ​ÉLMÉNYELEMEK: 3 méteres mászófal és kötélhimba is kapcsolódik.

A központi épület érdekessége lesz a 12 méter magas napozóterasz, ahova lépcsőn és lifttel is fel lehet jutni. Ezen a szinten a napágyak mellett két vízibár és két relaxációs medence várja a látogatókat. Erről a szintről indulnak a kalandmedencébe landoló csúszdák is, amelyek a tartószerkezetbe lesznek „elrejtve”, így kívülről nem látszanak, ellenben belülről igazi élményt nyújtanak.

GYÓGYMEDENCÉK

A központi épülettől déli irányba létesül még két gyógymedence, amely elsősorban az idősebbeknek nyújt majd felüdülést. A különböző hőfokú medencékben hát masszírozók és nyakzuhanyok is helyet kapnak.

SÉTÁNY

A nagyerdei strand keleti oldalán, a sétánnyal párhuzamosan 900 négyzetméteres üzletsor alakul ki oly módon, hogy mind a strand, mind a sétány irányába tudjanak árulni. Terveink szerint fedett gyermekfoglalkoztató is lesz ezen a soron. Valamennyi vendéglátó egység a strand front felé nyitott, elegáns kiszolgáló pulton keresztül lesz megoldott. Minden vendéglátó egység alapvető „fogyasztó tere” a vendéglátó udvaron lesz, amely egységes, elegáns dizájn szerint kerül létrehozásra.

Debrecen, 2019. június 25.