Sókabin

Sókabin

Miért jó a sós levegő?

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül.

A sóbarlangok pozitív tulajdonságait, alkalmazásának előnyeit számos kutatás igazolta különösen krónikus hörghurut esetén és más légúti betegségektől szenvedők körében. A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek. 

A sókabin leginkább egy szaunához hasonlítható, annyi különbséggel, hogy nem a meleg, hanem a levegő összetétele segíti egészségünk megőrzését. A sókabin falai kősóval borított, így művi úton a sóbarlang mikroklímája valósul meg. Hőmérséklete 20-24°C, relatív páratartalma 55-60 százalék. (webbeteg.hu)

Jegyvásárlás

 

    Leírás
Méret 15m²  
Férőhely: 7 fő  
Só: himalájai sótégla Az oldalfal rácskeretében és a 2 db tárolóoszlopban himalájai sótömbök vannak elhelyezve, melyek felülete sokkal több sót párologtat, mint az egyszerű tégla.
Kamra hőmérséklet: 20-24 °C  
Kamra páratartalma: 55-60%  
Javasolt használat időtartama:    Felnőttek, gyermek részére egyaránt, minimum 15-, maximum 30 alkalom x 30-60 perc kúraszerűen. Figyelem! 1-1 alkalommal történő használat - élettani hatásait tekintve - hatástalan.

 

A sókabin nyitva tartása: az év minden napján, a Termálfürdő nyitva tartásával megegyezően.

A KABIN HASZNÁLATA 

A kihelyezett edényekből, és a sótéglák felületéről a klímaoldat természetes módon párolog. Ez a sószobában a természetes sóbányák, sóbarlangok mikroklímáját hozza létre. A légtisztító klímaoldat a levegőben lévő szemmel nem látható szennyeződéseket is magához vonzza, megköti, és elpusztítja a baktériumokat, gombákat. Így a por-, pollenmentes, sót és ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az asztmás, allergiás és más légzőszervi megbetegedésben szenvedők számára.

1. A sókabin csak száraz testtel és száraz fürdőruhában lehet használni.

2. A sókabin használat közben semmilyen nyugalmat zavaró tevékenységet nem szabad végezni!

3. A sókabin használat közben tornagyakorlatok, egyéb intenzív mozgásokat nem szabad végezni!

4. A sótömböket, sótéglákat megérinteni-mozgatni tilos!

5. A sókabinban elhelyezett  sótömböket a tárlókból kivenni, a kamrából kivinni tilos!

6. A sókabin használata után 2-4 dl víz fogyasztása ajánlott.

Jegyvásárlás

 

További információ:

AQUATICUM SPA - Aquaticum Termálfürdő és Szaunavilág

H-4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Tel.: +36 52 514 174

E-mail: spa@aquaticum.hu