Kifogások miatt vége?!

<img src=”strandfurdo” alt=”Edzés a formás alakért”>

Kifogások miatt vége?!

Forrás: (WEBBeteg-Tóth András, újságíró)

Volt olyan újévi fogadalma, hogy többet sportol, komolyabban veszi az edzéseket, lefogy, vagy éppen izmot fejleszt? Mi valósult meg azóta? Lejár edzésekre, kitartóan végzi a gyakorlatokat?
Minden év elején vannak olyan lelkes emberek, akik eljönnek a terembe, mutogatnak fotókat, hogy olyan testet szeretnének, mint amilyennel Brad Pitt vagy Jennifer Lopez rendelkezik (…). A kezdeti lelkesedés megvan, ezzel nincs probléma, de hiányzik a kitartás.

A nyárra gyúrnak inkább

 Nálunk az év kezdete pangással indult – mondja egy debreceni testedző központ vezető trénere. - Úgy gondoltam az év elején, hogy lesz majd sok újévi fogadalom, hogy „most lefogyok, vagy sportosabb külsőt szeretnék, vagy egészségesebben akarok élni”, de nem igazán jöttek az emberek egészen márciusig. Mintha várták volna a tavasz beköszöntét, a napsugarak melegét, hogy új erőre kapjanak. Még az április is elég pörgős, végre ki akarnak mozdulni, mozogni, sportolni vágynak az emberek. De ez sem az újévi fogadalmaknak köszönhető, inkább csak az egyre jobban közeledő nyárnak, hiszen nyakunkon a strandszezon, és le kell majd vetkőzni fürdőruhára. Az embereknek még mindig fontosabb az, hogy 1-2 hónapig jól nézzenek ki levetkőzve, mint az, hogy egész évben egészségesen éljenek. Januárban és februárban a szokásos vendégkör járt edzeni, ők amúgy is jönnek év közben, mert tudják, hogy mennyire fontos az egészséges életmód. A tréner tapasztalatból mondja: akik kitartóan járnak, és heti szinten rendszeres az edzésük, szépen formálódnak, alakulnak. Akik most csatlakoztak hozzánk, és elkezdtek edzeni, ők még ismerkednek magával a TRX-el, a gyakorlatokkal, hogy mit, mennyit bír a testük. - Nagyon elszánt csapattal vagyok körülvéve, mindent megtesznek a siker érdekében. Persze mindig akad egy-egy lemorzsolódó, aki hamar feladja. Általában azért, mert látszólag könnyűnek tűnik, hogy „csak húzogatjuk” magunkat az eszközön, és amikor belevágnak, rájönnek, hogy nem is olyan könnyű a TRX-edzés. De ne feledjük, mindig lehet könnyíteni a feladatokon - teszi hozzá a személyi edző. (…)

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/14475/kifogasok_miatt_vege