Szaunamestereink korábbi eredményei

Szaunamestereink korábbi eredményei

Újabb dobogós helyezés

2015. november 7-én, Tamásiban rendezték meg a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság II. fordulóját.

Fürdőnket Mészáros Péter képviselte a rendezvényen. Férfi kategóriában II. helyezést ért el az igen erős mezőnyben, így megszerezte szaunamester pályafutása eddigi legjobb eredményét a bajnokságban.

Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

 

Szaunamestereink Ausztriában jártak

2015. 10.16 és 10.18. között az ausztriai Leobersdorfban rendezték meg

az Österreichische Aufguss-Staatsmeisterschaftot, az osztrák szaunamesterek nemzeti bajnokságát.

A bajnokságon 20 osztrák szaunamester indult Classic és Show Aufguss kategóriákban.

A három napos rendezvényre a lengyel, német és szlovén vendég szaunamesterek mellett meghívást kapott az Aquaticum SPA két szaunamestere: Végh Tímea és Végh Sándor, illetve a Magyarhertelendi Termálfürdő szaunamestere, Fáskerti Rita is. 

A versenyzőket nemzetközi: osztrák, cseh, horvát, lengyel és magyar nemzetiségű zsűri értékelte.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Manfred Gottschling, a verseny szervezője Végh Tímeát is felkérte a zsűri szerepre.

Szaunamestereink ismét sikeres szereplés után, tudásukat bővítve tértek haza erről a rangos rendezvényről.

A magyar csapat következő állomása, Skita Péterrel kiegészülve a szlovákiai Senec városa lesz, 2015. november 7-én.

 

Országos Szaunamester Bajnokság az Aquaticum Szaunavilágban

2015. március 21-én ismét nagyszabású, országos rendezvény került megrendezésre az Aquaticum Termálfürdő Szaunavilágában.

A Magyar Wellness és Szaunaclub szervezésében a III. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság V. fordulójára 19 szaunamester érkezett az ország minden tájáról. A szaunamester bajnokság alapvető célja az egészséges életmód és az egészséges szaunázás népszerűsítése.

A versenyre minden szaunamester két programmal készült, így 38 különböző felöntés közül válogathatott a 300 fős vendégsereg. A zsűri ezúttal a szaunafelöntések közönsége volt, akik a három kérdésből álló értékelőlapon minősítették a 12-15 perces produkciót.

A debreceni csapat kimagasló eredménnyel zárta a versenyt. Végh Tímea első, Végh Sándor második, Skita Péter harmadik helyezést ért el, mindannyian az Aquaticum SPA színeiben indultak. Míg az amatőrök között Dajka Tamás, szintén debreceni versenyző végzett az első helyen. Végh Tímea a keleti hastánc produkciójával, valamint a Kill Bill előadásával volt közönségkápráztató. Dajka Tamás a Zorró számával aratott. Csapatban is az Aquaticum szaunamesterei végeztek az első helyen.

Az országos bajnokság összesített tabelláját Végh Tímea vezeti, így már biztos résztvevője az országos döntőnek, amit 2015. május 16-án rendeznek Magyarhertelenden.

Minden versenyzőnek gratulálunk!

SaunaFest 2015., Csehország - Végh Tímea és Végh Sándor szaunamestereink beszámolója

 "2015.02.13-15-ig rendezték meg Csehországban a SaunaFest 2015. nemzetközi  szaunamester versenyt és VB-kvalifikációt. A helyszín Kuneticka Hora volt. 

A hétvégén 4 verseny futott párhuzamosan

1. Cseh Sauna WM kvalifikáció: 14 cseh versenyző vett részt rajta, az első két helyezett kijutott az idei világbajnokságra
2. SaunaWM Grand prix: összesen 38 versenyző volt, 9 nemzet képviseltette magát. A magyar csapat 6 fős volt.
3. Master of Towel: technikai verseny. Kinek a legjobb a legyezési technikája?
4. Power of Towel: legerősebb legyezés

A Grand prix első körében Egri Csaba, Végh Sándor és Végh Tímea adta elő a versenyprogramját.

A Master of Towel verseny során színpadon kellett előadni a technikai tudást, mintegy 100-150 vendég előtt és ők pontozták 1-10-ig a legyezési technikákat. Ebben a versenyben is a csehek és a lengyelek vitték a prímet.

A Master of Towel után kihirdették a Power of Towel eredményét, amit Egri Csaba nyert meg, majd a cseh kvalifikáció eredményhirdetése után kihirdették, hogy melyik 10 versenyző jutott tovább a vasárnapi grand prix döntőre. Itt Fáskerti Ritának sikerült 10. helyen becsúszni, így egy magyarnak sikerült a döntőbe jutás. Fáskerti Rita a döntőben egyedüli lányként kellett megküzdenie 3 lengyel, 3 cseh, 1 osztrák, 1 olasz és 1 szlovén versenyzővel. Végül szépen hozta a 9. helyezést.

A 3 nap alatt szaunamestereink új technikákat sajátítottak el. A kialakított kapcsolatoknak köszönhetően biztosra vehetjük, hogy az idei SaunaWM Hungary nemzetközi lesz, ugyanis a lengyel csapat már jelezte a részvételi szándékát, legalább 4 versenyzővel és szurkolótáborral is. 

A magyar csapat eredményei:

Grand prix:
Fáskerti Rita 9. helyezés
Végh Tímea 17. helyezés
Tompek Attila  22. helyezés
Decsi Bálint 26. helyezés
Végh Sándor 28. helyezés
Egri Csaba 32. helyezés

Master of Towel:
Végh Tímea 8. helyezés
Fáskerti Rita 12. helyezés
Végh Sándor 16. helyezés
Egri Csaba 18. helyezés

Power of Towel:
Egri Csaba 1. helyezés

Az eredmények reálisak, hiszen a lengyel, a cseh, a szlovén és az olasz mezőny is nagyon erős. Gyakorlatilag az ő technikai tudásuk és színpadi képességük az iránymutató jelenleg Európában, ők teremtik az új irányzatokat. A versenyekre koreográfussal készülnek, és a szponzoraik miatt anyagilag is jobban oda tudják tenni magukat. A hangsúly inkább a színpadi elemeken, a látványtechnikákon van, míg nálunk inkább a vendég kerül előtérbe és az, hogy érezze a legyezéseket. 

A három nap alatt sikerült az irányt megtalálnunk, így a hazai versenyre már eszerint készülünk. 

Mind programban, mind szervezésben. Amennyiben az itthoni versenyt is sikerül minél több nemzetközi versenyzővel megrendezni, a miénk lehet a legismertebb magyar szaunavilág Európa topjai között. 

 

Köszönjük szépen a támogatást!"