SaunaFest 2017. Grand Prix, Nemzetközi Szaunamester Verseny

SaunaFest 2017. Grand Prix, Nemzetközi Szaunamester Verseny

V. SaunaFest Nemzetközi Szaunamester Verseny 2017.03.30 és 04.02. között a prágai Aqua Palace Szaunavilágában

A megmérettetésen összesen 38 egyéni, és 6 páros induló szerepelt. A nemzetközi seregszemlén többek között olasz, holland, kenyai, cseh, szlovák, osztrák, magyar és lengyel szaunamesterek vettek részt.

Hazánkat Végh Tímea, Végh Sándor, és Szi-Benedek Zsolt képviselte a versenyzők között. Tímea és Sándor idén már harmadszor szerepelt a versenyen az Aquaticum Spa  színeiben.

 

A szombati elődöntőből igen magas pontszámmal Végh Sándor első, Végh Tímea pedig második helyen jutott tovább a vasárnapi döntőbe, ahol a nagyon erős mezőnyben végül 6. és 7. helyen végeztek. Szi-Benedek Zsolt is a tavalyi eredményéhez képest 10 helyet javítva, néhány ponttal csúszott csak le a döntőbe jutásról. A versenyen idén először vett részt magyar zsűritag Zelenák János személyében.

A vasárnapi döntőt a lengyel Damian Rurarz nyerte bravúros kosárlabdás programjával. Osztrák  színekben versenyzett a magyar származású Zsebedics Tibor, aki 8. helyen végzett a döntőben.

A normál szaunaprogramok mellett idén is megrendezték a Master of Towel törölköző pörgető versenyt, ahol a férfias mezőnyben Végh Tímeának ismét egy 5. helyet sikerült "legyezni."

Végh Tímea, Végh Sándor és Zsebedics Tibor prágai versenyprogramját a debreceni szaunaközönség is élvezheti majd, hiszen a III. Aquaticum Szaunafesztiválon 2017.04.28 és 05.01. között - az olaszokkal karöltve - egész hétvégén izzasztják majd a felfrissülni vágyó vendégeket! Részletes program hamarosan!