Óriási debreceni siker és büszkeség a Szaunamester Világbajnokságon!

Óriási debreceni siker és büszkeség a Szaunamester Világbajnokságon!

Sosem látott hatalmas magyar siker a szaunamester világbajnokságon! A szaunaszínház-világbajnokság dobogóján az Aquaticum színeiben induló magyar csapat!

Óriási debreceni siker és büszkeség a Szaunamester Világbajnokságon: szoros csatában lett ezüstérmes a Szép Boglárka – Tapolcai Gábor – Farkas Evelyn csapat, ezzel minden idők legjobb magyar eredményét érték el.

A világ legjobb szaunamesterei idén Thermen Berendonckban, a vadonatúj holland szaunaparkban gyűltek össze, hogy a március óta tartó nemzetközi versenysorozat zárásaként a tizennégy tagú nemzetközi szakmai zsűri és a több ezer fős közönség előtt mérjék össze tudásukat a szaunamester világbajnokság döntőjében.

Az Aquaticum két szaunamester csapattal is képviseltette magát a világ legjobbjai között: Szép Boglárka és Tapolcai Gábor ezúttal Farkas Evelynnel kiegészülve trióban indult a bajnokságon, míg Végh Tímea Orendi Jánossal és Szathmári Katával szintén trióban indult.

Az elődöntő során két csapat messze megelőzte a teljes mezőnyt: a veterán világbajnok lengyel Łukasz Dłużniewski és Kasia Klajn párosával csak az Aquaticum egyik csapata, Bogi Gábor és Evelyn  tudta tartani a lépést: bár a többiektől távol, egymástól azonban csak pár pont távolságra készültek a döntőre.

A világbajnoki döntő napja így a lengyel és debreceni magyar csapat rendkívül izgalmas csatájáról szólt. A végső pontszámok alapján végül ezüstérmes lett a Szép Boglárka – Tapolcai Gábor – Farkas Evelyn csapat, mindössze 2.6 ponttal a világbajnok páros mögött, de 91 ponttal megelőzve a világbajnoki döntő teljes mezőnyét.

Ez az eredmény nem csak az Aquaticum és a hazai szaunakultúra eddigi legnagyobb szakmai sikere, de a hazai utánpótlás képzés sikere is egyben, hiszen Tapolcai Gábor alig egy éve végezte el a szaunamester iskolát, ahol többek között Szép Boglárka és Farka Evelyn volt az oktatója – és most a tanítvány mestereivel együtt ért fel a csúcsra.

A világbajnoki döntőn nem csak az ezüstérmes trió, de a teljes magyar csapat igen jól szerepelt. Az Aquaticum másik csapata Végh Tímea, Szathmári Kata és Orendi János a világ legjobbjainak a mezőnyében a 28. helyen zárta a világbajnoki versenysorozatot, amely szintén igen jó eredmény, hiszen csak a nemzeti döntőkben több mint 300 csapat indult a versenyben.

Minden debreceni és minden magyar szaunamesternek büszkén gratulálunk!