Aufguss WM Szaunamester Világbajnokság 2018.

Aufguss WM Szaunamester Világbajnokság 2018.

2018. szeptember 17-23. között, a Berlin melletti SATAMA Sauna Resort & SPA 200 fős szaunaszínházában került megrendezésre az idei év „Szaunamesterek Világbajnoksága”.

A rangos eseményen való részvételt megcélozva,  11 országból, több mint 1000 szaunamester indult el az áprilistól augusztusig tartó kvalifikációs versenyeken, ahonnan a legjobb 32 egyéni és 32 páros jutott ki a világbajnokságra.

A nemzetközi megmérettetésen Magyarországot összesen öt szaunamester képviselte - akik közül három az Aquaticum SPA nevében versenyzett -, Szép Boglárka egyéni-, míg Végh Tímea és Végh Sándor páros kategóriában vitték a szakértő zsűri és a szaunarajongó közönség elé sikeres versenyprogramjaikat. 

EREDMÉNYEK

Páros kategória:

  1. Végh Tímea - Végh Sándor (Aquaticum SPA Debrecen):  11. helyezés
  2. Borbély Nauzika-Farkas Evelyn (V8 Uszoda Szentendre): 22. helyezés

Egyéni kategória:

  1. Farkas Evelyn (V8 Uszoda Szentendre): 11. helyezés
  2. Szép Boglárka (Aquaticum Spa Debrecen): 19. helyezés
  3. Borbély Nauzika (V8 Uszoda Szentendre): 26. helyezés

A döntőbe jutásról csak néhány ponttal maradt le mind a páros, mind az egyéni 11. helyezett produkció. Az első helyet mindkét kategóriában lengyel versenyzők nyerték. További érdekesség, hogy párosban Ausztriát is magyar versenyzők képviselték az idén. (Kocsis Ibolya és Tompek Attila az ausztriai Asia Thermében dolgoznak jelenleg. Attila korábban a Büki Gyógyfürdő szaunamestere volt, Ibolya pedig pár éve Debrecenben, az Aquaticum SPA-ban tartott szaunafelöntéseket.) Ők a 27. helyen végeztek.

A világbajnokságot követően 2018. október 5-7. között az „Országos Szaunázók Hétvégéjével” nyit a hivatalos szaunaszezon. A „show-felöntések” után szaunamestereink visszatérnek a természethez, és a Herbál Kupa magyar kvalifikációja (Aquaticum SPA Debrecen, 2018. október 19-21.) után november végén Csehországban, a Nemzetközi Herbál Kupán képviselik hazánkat.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk! Hajrá Aquaticum SPA!