Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók, házirend a Mediterrán Élményfürdő használatához

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő minden vendége a belépéskor egy chipkártyás azonosító karszalagot kap. A karszalag nyitja az öltözőszekrényeket, valamint a vendéglátó egységeinkben is a karszalag segítségével vásárolhatnak vendégeink, készpénz használata nélkül.

 1. A Termálfürdőbe, a Szaunacentrumba és a Thai masszázscentrumba történő átlépés is a karszalag használatával lehetséges. A medencetérbe vendégeinknek nem szükséges készpénzt magukkal vinni, mert a vendéglátás fogyasztások és az igénybe vett egyéb szolgáltatások ellenértékét a karszalagon regisztrált adatok alapján távozáskor tudják kifizetni. 
 2. Az öltözőtér koedukált, egyéni és családos öltözőkabinok állnak vendégeink rendelkezésére. A nagyobb létszámú csoportok számára külön csoportos öltöző áll rendelkezésre. 
 3. Zárt folyosórendszeren keresztül az Aquaticum Termál és Wellness Hotel****, továbbá a termálfürdő közvetlenül megközelíthető.
 4. A 3 éves kor alatti gyermekek belépését a felnőtt belépő magába foglalja gyermek- és diákjegy 18 éves korig váltható. 14 éven aluli gyermekek a fürdőegységeket csak szülő vagy nagykorú felügyelete mellett látogathatják.
 5. A medencék használata előtt a zuhany használata kötelező.
 6. Az élményfürdő medenceterében az étel- és italfogyasztás higiéniai okokból tilos! A galérián található Mediterrán Étterem szolgál az ott vásárolt ételek-italok elfogyasztására.
 7. Dohányozni kizárólag a Mediterrán Élményfürdő napozóteraszon és a kijelölt dohányzóhelyeken engedélyezett.
 8. Kérjük, hogy a fürdőt ne vegyék igénybe: lázas, fertőző betegek, nyílt sérüléssel rendelkező vendégek, ittas, továbbá kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személyek. 
 9. A fürdő nyitvatartási ideje alatt elsősegély szolgálat működik, melyet vendégeink térítésmentesen vehetnek igénybe.
 10. Kérjük, ellenőrizze, hogy öltözőszekrényét az átöltözés befejezésekor, személyes tárgyai elhelyezése után bezárta-e.

A gyermek- és bébimedence használata

 1. A bébimedencét 0-2 éves korúak, míg a gyermekmedencét 2-8 éves korú gyermekek használhatják.
 2. Két év alatti gyermek kizárólag a bébi medence csúszdáját használhatja.
 3. A bébi és gyermekmedencében a higiénia megőrzése érdekében vízálló pelenka használata kötelező. A már „szobatiszta” gyermekeknél is érdemes a fürdőzés idejére pelenkát rendszeresíteni, a kisebb „balesetek” elkerülése érdekében.
 4. Vízálló pelenka (darabra is) kapható az élményfürdő előterében lévő ajándékboltban.
 5. A gyermekek higiéniás védelme érdekében a bébi- és gyermekmedencében felnőttek nem fürödhetnek. A gyerekek szórakozását elősegítve a medencében álló helyzetben, vagy a medence peremén foglaljanak helyet.

Biztonsági tanácsok

 1. A csúszdák használata során kérjük ne viseljen ékszert, a személyi sérülések és a csúszdák szerkezeti károsodásának elkerülése érdekében. A követési távolságot a kijelölt csúszdákon tartsák be és a csúszdát rendeltetésszerűen használják.
 2. A csúszdaindító állásnál kihelyezett használati útmutató táblán feltüntetett csúszási szabályokat, kérjük tartsa be.
 3. Kérjük, a csobbanó medencéket a beérkezés után haladéktalanul hagyják el.
 4. A medencetéri csúszásveszély elhárítása érdekében kérjük, használjon strandpapucsot.
 5. A medencetérben elhelyezett kék gumiszőnyegen való közlekedés ajánlott, így elkerülhetőek az elcsúszásos balesetek.
 6. A medencékben úszósapka használata nem kötelező, azonban a hosszú hajú vendégeink részére ajánlott.

Értékmegőrzés

 1. A Fürdő az öltözőszekrényekben elhelyezett, illetve a fürdő területén őrizetlenül hagyott értéktárgyakért felelősséget nem tud vállalni.
 2. Kérjük, óvja értékeit! Személyes értéktárgyait (ékszer, készpénz, értékpapírok, gépjármű indítókulcs, lakáskulcs, nagyobb értékű mobiltelefon stb.) ingyenesen elhelyezheti az értékmegőrzőben.