Áttetsző aljú medence a napozóterasz tetején

<img src=”strandfurdo” alt=”Aquaticum Standfürdő áttetsző aljú medence”>

Áttetsző aljú medence nyílt a napozóterasz tetején

A tervezőcsapat szokatlan építészeti megoldása közül az egyik kiemelkedő attrakciótársítás az ugróplatform és a fölötte a 12 méter magasan beépített, áttetsző aljú teraszmedence.  Az üvegaljú medence a teraszbárnál lazító fürdővendégek számára lett megalkotva, az alapjába véve is nagyon izgalmas szerkezetű épület legtetején.

A különleges kialakítású medence a napozóterasz nyugágyai, árnyékolói valamint további tetőbárok, tetőmedencék társaságában várja a lubickolókat. Képekkel nehezen lehet visszaadni azt az  elképesztő látványt,  melyet az áttetsző aljú medence és az alatta elhelyezkedő ugróplatform valamint a 4 méter mély medence kínál.

Az áttetsző alj lehetőséget ad arra is, hogy akár az ugróplatformból feltekintve vagy akár a strand előtt kialakított sétányról felnézve is lássuk a tetőn úszkáló embereket. A víz hullámzása izgalmas fényhatást eredményez a függőleges vízfüggönyt megtestesítő falon illetve a 4 méter mélységű ugrómedence vízfelületén egyaránt. A tisztán kivehető a medencézők és a monumentális vizes téglatest karakteres látványa az utcai korzózókat is hamar betérésre invitálja.

Tetőbár kínálat

Gyertek és kóstoljátok meg a tetőbárok kínálatát az új Aquaticum Debrecen Strandon, nem fogtok csalódni. Friss szendvicsek vegetáriánusoknak, vegánoknak, koktélok, gyümölcs- és zöldségmixek, frissen facsart narancslé, csapolt sörök, limonádék és természetesen a nyár desszertje, a debreceni Nagyerdő egyik legfinomabb fagylaltja!

 

jegyvásárlás >>

 

Az Aquaticum Debrecen Strand központi épületéről: „az erdő képi világában nem ritka, hogy egy meghúzódó kis tavacska is a kompozíció része – írta a koncepcióról a BORD Építész Stúdió. – Ennek a tónak szabálytalan és természetes partfalát növények népesítik be. Oázis az erdő területén. A strand egy tárgyként, egy dobozként jelenik meg. A vízszintes és függőleges vízfelületeket dobozba hajtogatva, kompaktálva képzeltük el. A felhajtogatott függőleges vízfelületek kiterjedt, nagy tömegű és felületű víz érzetét keltik. Egy rejtett, dobozba zárt oázis az erdő mélyén. Az eredmény egy szoborszerű épület, amely helyet ad az erdőnek, sűrített esszenciális kivonata az erdei tó vízfelületének és növényvilágának. A különleges atmoszféra a tervezett többlet dimenziónak köszönhető.”