Álláshirdetés

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. "strandfürdő gépész" munkakör betöltésére keres munkavállalókat, több műszakos munkarendben, 2017. április 3-tól 2017. szeptember 30-ig tartó, határozott időtartamra.

Az állás betöltésének feltételei:

  1. középfokú műszaki végzettség
  2. érettségi

A munkakör erősen fizikai jellegű, így elsősorban férfi jelentkezők fényképes önéletrajzait várjuk a sandor@aquaticum.hu e-mail címre.

Májusban újra kinyit az Aquaticum Strandfürdő!

Májusban újra kinyit az Aquaticum Strandfürdő és több mint valószínű, hogy az idei lesz az utolsó nosztalgikus szezonja az 1932-ben épült nagyerdei komplexumnak.

A nyitás tervezett időpontja: 2017. május 19. (péntek)

Biztonságos fürdőzés

Az iskolaszünet kezdetével több tízezer gyermek kezdi meg a nyári vakációt. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a szülők figyelmét felhívjuk a fürdő biztonságos használatára, hogy megelőzzük a kellemetlen perceket mindannyiunk számára. 

Ha a naptár végre június hónaphoz ér, több százezer diákszív könnyebbül meg, mert már csak napok választják el őket a nagybetűs vakációtól. A szülők azonban most kezdenek csak el igazán aggódni, hiszen köztudott, hogy a gyerekek felügyelete nagy szervezést kíván, s még így is sokan kényszerülnek a kulcsos megoldásra, bízva abban, hogy elég felelősségteljes és megbízható a csemetéjük. Pedig a nagy szabadság, a felhőtlen a játék, a bandázás sokszor még a legalapvetőbb vészjeleket is kikapcsolja, s pillanatok alatt tragédiává változik az, ami néhány perce még jó ötletnek tűnt. A nyári forróságban mindenki vágyik egy hűsítő fürdőzésre, ezért könnyű elcsábulni egy sima víztükör láttán. A tinédzserek többnyire szülői felügyelet nélkül jönnek-mennek, ezért különösen fontos felhívni a figyelmüket az ellenőrizetlen strandok, bányatavak veszélyeire. Magyarország bővelkedik mesterséges állóvizekben, kopolyákban. Ezekben a tavakban rengeteg veszély leselkedik még a legkörültekintőbb fürdőzőkre is, nem véletlen, hogy a vízi tragédiák évről évre megismétlődnek ezeken a helyeken. A hirtelen mélyülő víz, a tó alján megbúvó éles tárgyak, a nagy hőmérsékletkülönbség a vízrétegek között, a váratlan örvények, a szennyezettség, a hínár mind-mind olyan alattomos szörny, ami könnyedén végezhet a gondtalan vakációzóval.

Akkor ne élvezzék a gyerekek a nyár örömeit? Dehogynem. Csak válasszák a biztonságos strandokat!

A magyarországi fürdők biztonsága jóval nagyobb a szabad strandok, bányatavak, folyók nyújtotta bizonytalanságnál. A fürdőkben a medencék vízminősége rendszeres ellenőrzés alatt áll, az alkalmazott fertőtlenítési technológia megfelelő vízminőséget garantál. Nem kell fertőzésveszéllyel számolni, mint a szabad vizek esetén. A fürdőkben kiépített öltözők, mellékhelyiségek, zuhanyzók, állnak a vendégek rendelkezésére. A medencék vízmélysége, hőmérséklete adott, szakszerű a felügyelet az úszómesterek, vízőrök által a teljes nyitva tartási időben. A vagánykodásra, meggondolatlanságra hajlamos tiniknek mindenképp nagyobb biztonságot adnak a fürdők és strandok.

A kisgyermekes családok is szívesen választják az enyhülést adó vízpartokat. Öröm nézni, ahogy az apróságok megteszik első bátortalan lépéseiket a számukra végtelennek tűnő vízben. Minden lépésüket a szülők óvó tekintete kíséri, ám azért nem árt betartani egy-két jó tanácsot. Ha kisgyermekkel mennek fürdőbe, akkor csak a számukra létesített medencékbe (gyerekmedence, pancsoló) és egyéb egységekbe (gyermekzóna, játszóház, kültéri- vagy beltéri játszótér) vigyék és engedjék őket! Nem ajánlott számukra a gyógymedencék és a szaunák használata!

Ha ezeket az alapvető szabályokat mindenki betartja, akkor a fürdőzés és nyaralás valóban gondtalan lesz, nem pedig gondatlan.

(Forrás: furdoszovetseg.hu)